21 June 2011









Hah.. ni la rupanya Telur Karipap yang adik buatkan.. ingatkan macam mana la rupanya.. huhu selalu adik-adik lain dok cakap-cakap.. maklumlah jarang2 balik rumah, malam ni dah boleh merasa.. Senang sangat-sangat cara nak membuatnya.. Ni bawah ni saya tuliskan resepinya. Sesuai di hidangkan untuk anak-anak kecil yang suka makan telur ni..





Cara-cara membuatnya :






1. Mula-mula panaskan sedikit minyak, macam kita goreng telur mata kerbau juga la. Kemudian pecah sebiji telur biarkan sekejap agar bahagian bawah dia sedikit masak untuk senang di lipat nanti.










2. Bila bahagian bawahnya sedikit masak, anda hanya perlu lipat dua je telur tersebut menjadi separa bulat.















3. Kemudian gorang sehingga masak / garing.















Cara-cara untuk membuat kuah / sos senang sangat.. hehehe



1. Tumiskan besar beserta cili (jika mahu pedas) sehingga naik bau dan angkat.










2. Taburkan di atas telur yang siap di susun di dalam pinggan, kemudian tuangkan sos kicap tak kisah jenama apa yang anda suka ke atas telur tersebut.









Hah kan dah siap di hidang. Senang je buatnya.. haha






opss inilah rupanya chef yang suka bergayut tu... adehhsss..





































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































0 comments: